13 redenen om een professionele trouwfotograaf in te huren

13 redenen om een professionele trouwfotograaf in te huren

 

In mijn vorige blog heb ik onze top 15 trouwlocaties met jullie gedeeld. Inmiddels hebben jullie ook al een trouwlocatie uitgekozen. Nu zijn jullie bezig met de volgende stap in de begroting en denken jullie na of jullie een professionele fotograaf en videograaf willen inhuren of niet.

 

Uiteraard hebben jullie een budget. Aan sommige dingen kun je en wil je meer uitgeven dan een andere, dat is persoonlijk en heel begrijpelijk.

Om geld te sparen kun je natuurlijk ook die ene vriend, oom of tante die hobbyfotograaf is vragen om foto’s te maken, maar de vraag is of hij/zij het juiste licht, compositie, bewerking en momenten weet vast te leggen.

 

Hieronder heb ik 12 redenen genoemd om een professionele fotograaf en/of videograaf in te huren.

 

 1. Belangrijke investering

Het is de enige tastbare wat je hebt van die ene mooie dag die je voor altijd hebt en kan terugkijken. Je kunt het samen met je vrienden en familie bekijken, de foto’s vermeerderen, cadeau geven en op social media delen met familie en vrienden.

 

 1. Blijvende herinnering

Een mijlpaal in je leven waar je naar uitkijkt en waarvoor je hebt gespaard. Op de dag zelf krijg je niet alles mee. Er is niets leukers om na de bruiloft deze momenten samen met je partner, familie en vrienden nog eens te bekijken en herbeleven.

 

 1. Professioneel

Tijdens het kennismakinggesprek luistert de fotograaf en videograaf goed naar de wensen van het bruidspaar. Elk persoon is uniek en heeft andere wensen. Voor een professional maakt het niet uit of een fotoreportage romantisch, stoer of grappig mag zijn of een bruiloft veel of weinig gasten heeft. Ook kan hij/zij zich onopvallend verplaatsen tussen de gasten om onopgemerkt spontane foto’s te maken.

 

 1. Ontzorgen

Op de dag zelf hoef je je geen zorgen te maken of alle hoogtepunten erop staan en dat die goed vastgelegd zijn. Een professional heeft van het bruidspaar een draaiboek ontvangen en deze goed doorgenomen zodat hij/zij weet wie de belangrijkste personen zijn, waar hij/zij moet staan en welke momenten een hoogtepunt zijn.

 

 1. Professioneel apparatuur en lenzen

Met enkel de juiste techniek toepassen kom je ver, maar met de juiste apparatuur en lenzen zorg je voor een hoge beeldkwaliteit, ook bij weinig licht. Het bewerken van de foto’s gaat nauwkeurig zonder verlies van kwaliteit. Een groot voordeel is dat je ook lezen kunt verwisselen.

Met verschillende objectieven kun je verschillende effecten bereiken zoals scherptediepte, zoomen, met een groothoekobjectief (wide angle) kun je veel van de omgeving vast leggen.

 

 1. Kwaliteit

Een professional weet veel over techniek zoals licht, schaduw, compositie, bewerken van de foto’s. Alle foto’s worden in hoge kwaliteit aangeleverd zodat het uitgeprint kan worden in een posterformaat, canvas of anderszins.

 

 1. Detail

Details maken een verhaal compleet. Het gaat om de kleine dingen die niet opvallen, maar een groot verschil maken in de beleving en gevoel waarmee je een verhaal benadrukt.

 

 1. Digitaal en eenvoudig te delen

Alle foto’s worden digitaal op een USB-stick gedeeld. Het is daarom eenvoudig dit op je pc of laptop de zetten en te delen.

 

 1. Ontspannen en genieten

Poseren voor de camera is voor de meeste mensen een spannend moment. Een professional stelt je gerust en op je gemak. Hierdoor voel je je ontspannen. Het resultaat is dat de foto’s natuurlijk en mooi zijn.

 

 1. Omdat jullie dit waard zijn

Je investeert in een mooie trouwlocatie, in een prachtige bruidsjurk en elegante trouwpak. Deze dragen jullie slechts een keer en de heerlijke bruidstaart is binnen enkele minuten helemaal opgegeten. Jullie stralen op deze mooie dag. Je kunt het maar één keer vastleggen. Het is zonde om dit niet professioneel vast te leggen.

 

 1. Samenwerking fotografie en videografie

Een goede samenwerking tussen de fotograaf en/of videograaf is essentieel, omdat ze passie hebben voor het vak, elkaar kennen en op elkaar ingespeeld zijn.

Ondanks er veel voorbereiding aan voorafgaat gebeurt het vaak dat zaken uitlopen of onvoorziene omstandigheden voorkomen zoals het omslaan van het weer.

Een ervaren fotograaf en videograaf ondervindt minder stress en weet wat hij/zij moet doen. Ook onder die omstandigheden wordt er goed samengewerkt om alles soepel te laten verlopen en schakelt snel om elke hoogtepunt te registreren.

 

 1. Bewerking van de foto’s en video

Licht -en kleurcorrecties worden gedaan omdat een camera nu eenmaal niet zo gevoelig is als ons oog. Dit heeft te maken met verschillende locaties met wisselende belichtingen.

Werken met een professioneel fotograaf en videograaf betekent het bewerken van mooie beelden (artwork) in een goed verhaal (synopsis) met de juiste kleuren die jou en de dag weerspiegelt.

 

 

 1. Prijs-kwaliteitverhouding

Een belangrijke vraag op het moment dat jullie gaan trouwen.

Wij werken met een all-in prijs. Dit is een totaalpakket dat bestaat uit uren fotografie op jullie bruiloft, alle uren nabewerking van de foto’s. Alle fotobestanden op een USB-stick in een lux bewaardoosje inclusief reiskosten. Een totaalprijs waar geen extra kosten bij komen.

 

Een gemiddelde trouwfotograaf kost € 2.500 tot € 3.000 en investeert gemiddeld 60 uur in totaal voor een bruiloft. Een waardevolle investering voor heel veel mooie herinneringen. Met een professionele fotograaf heb je de zekerheid die je niet van een goedkopere hobbyfotograaf kunt verwachten.

 

Wij werken met 2 fotograferen en/of 1 videograaf.